Skip to content

Budownictwo i architektura : W toku: Anhui Broadcasting & TV Center / NDA

2 tygodnie ago

359 words

Dzięki uprzejmości NDA Nowej Architektury Architektury: NDA Nowa Architektura Projektowania Lokalizacja: Hefei, Prowincja Anhui, Chiny Typ badania: Projekt architektoniczny Główny architekt: Emmanuel Delarue Obszar serwisu: 133 314 m2 Powierzchnia zabudowy: 320 000 m2 Termin realizacji: 2013 Zdjęcia: Dzięki uprzejmości NDA Nowy Design Architecture + 14 NDA buduje największe projekty sceniczne NDA w Azji Anhui Broadcasting & TV Center; Wieża o wysokości 301 metrów jest uważana za największą wieżę zaprojektowaną przez francuskiego architekta w Chinach.
Po międzynarodowym konkursie w 2009 r.
NDA została wybrana finalistą projektu centrum radiowo-telewizyjnego Anhui.
Położone na południowym krańcu Jeziora Łabędzego w nowym handlowym i administracyjnym sercu Hefei, stolicy Anhui, Centrum zapewni przestrzeń dla największego producenta telewizyjnego regionu i stanie się najwyższym punktem obserwacyjnym w regionie.
Po ukończeniu ikoniczna wieża wzniesie się ponad linię horyzontu Anhui, czyniąc z niej największą wieżę zaprojektowaną przez francuskiego architekta w Chinach.
plan piętra Koncepcja projektu NDA inspirowana jest kulturalnym charakterem papierowych zwojów i kaligrafii, z krzywizną fasady centrum, nadając budynkowi kultowego i przestronnego charakteru.
W projekcie zespół NDA starał się zrozumieć, jak zoptymalizować połączenia pomiędzy różnymi funkcjami przestrzeni roboczych, ściśle współpracując z interesariuszami, którzy zajmą przestrzeń biurową, od zespołów nadawczych i produkcyjnych do kierownictwa.
wnętrze 01 Zwrócono szczególną uwagę na obieg między budynkami i otwartymi przestrzeniami, z wieloma holami i przestrzenią publiczną pozwalającą na wielofunkcyjne wykorzystanie.
Naszym zamiarem było stworzenie kulturalnego punktu orientacyjnego dla Anhui we współczesnym stylu, który miałby przywrócić dziedzictwo kulturowe prowincji, jednocześnie spełniając wysoce techniczne i specyficzne wymagania telewizji i branży nadawczej ., mówi Emmanuel Delarue, CEO i główny architekt Architektura NDA.
wnętrze 02 W dolnej części wieży znajdują się wszystkie studia radiowo-telewizyjne, firmy multimedialne, zaplecze techniczne i usługowe oraz teatr o powierzchni 400 m., którego scena jest najszersza w historii Chin.
Biura znajdują się w górnej części wieży medialnej.
Pierwszy etap budowy został zakończony w październiku 2011 r.
Po ukończeniu w 2013 r.
Wieża zapewni dostępną dla publiczności przestrzeń obserwacyjną.
renderowanie
[przypisy: deski podłogowe, deski na podłogę, płytki aranżacje ]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Powiązane tematy z artykułem: deski na podłogę deski podłogowe płytki aranżacje