Skip to content

Kącik architekta – Badel Block Complex Wniosek / Projekt WAU

2 tygodnie ago

319 words

Dzięki uprzejmości projektu WAU W propozycji konkursu Badel Block, projekt WAU uznał witrynę i jej pozycję za okazję do stworzenia nowego centrum dla mieszkańców, a także nowego wejścia do miasta poprzez Społeczności jednego dachu .
projekt.
Biorąc pod uwagę względny brak przestrzeni publicznej i urządzeń w sąsiedztwie, proponują poszerzenie placu i rynku wewnątrz bloku Badel i powiększenie przestrzeni poświęconej kulturze i wypoczynkowi w celu wzmocnienia poczucia wspólnoty i centralności.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Nasz budynek stanie się nowym, zadaszonym placem publicznym, na którym różne urządzenia będą mieszane razem, dając duży wybór możliwości interakcji.
Podobnie jak w stoiskach z owocami i warzywami znajdującego się na rynku rynku, małe budynki o podobnych wymiarach, filary konstrukcji dachowej, organizują przestrzeń i kombinację przejść, dziedzińców, placów i tarasów wzdłuż ciągłej przestrzeni publicznej.
Dzięki uprzejmości WAU Design Destylarnia staje się centralną przestrzenią i paleniskiem miejsca, łącząc wszystkie główne przestrzenie publiczne nowego budynku.
Jako rozszerzenie małych budynków na placu, w górnej części budynku znajdują się większe obiekty, w skali dzielnicy.
Ujednolica plac i zapewnia ogromne schronienie dla publicznych wyrażeń.
Pod kolorowym 15-metrowym sufitem uliczne życie może się rozprzestrzeniać i rozkwitać.
Dzięki uprzejmości projektu WAU Obfite bryły na dachu pozwalają na kontynuację placu wewnątrz budynku i oglądanie pejzażu Zagrzebia, jako sceny, która jest widoczna, i dając widzenie bezprecedensowych widoków Na samym szczycie budynku, 100-metrowy punkt orientacyjny główne wejście do budynku i integruje rynek i plac Kvaternikov Trg w panoramie Zagrzebia.
Dzięki uprzejmości WAU Design Architects: WAU Design Lokalizacja: Zagrzeb, Chorwacja Team: Linshou Wu, Etienne Champenois Funkcja: Budynek i przestrzeń publiczna Obszar serwisu: 64 ha.
Obszar projektu: 65 000 m2 Okres projektowania: 2012
[patrz też: wzorcowanie mierników, Ogrzewanie podłogowe, boazeria drewniana ]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Powiązane tematy z artykułem: boazeria drewniana Ogrzewanie podłogowe wzorcowanie mierników